Hoe geweldig ben jij?

ZIN IN DE KRANT / ZIN UIT DE KRANT

 

Elk weekend lees ik verschillende kranten. Uit die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie voor mijn blog.

 

Zin uit de krant: Ik ben geen kneus meer

 

Een bijna paginagrote foto van Brigitte Kaandorp siert de Trouw van zaterdag 28 april 2018, met daarnaast een interview met de zelf benoemde diva. Kaandorp: “Ik ben nu 56 en in een andere fase beland. Ik kan niet meer ongegeneerd de kneus spelen, dat ben ik gewoon niet meer, ik heb te veel levenservaring. Ik was altijd de underdog, maar zo langzamerhand zit er ook een element van diva in mij.”

 

http://krant.trouw.nl/?utm_source=tr&utm_medium=tekstlink&utm_content=site+header&utm_campaign=digitale+krant#/paper

 

Meer dan dertig jaar geleden trad Brigitte Kaandorp op bij ons in het dorp. Ik heb toen al genoten van haar houding als ‘kneus’. Toch wordt het tijd om toe te geven dat ze een succesvolle vrouw is die haar sporen heeft verdiend op het podium.

 

Om toe te geven dat je gegroeid bent in je prestaties heb je lef nodig. Ik zie bij mezelf en andere vrouwen dat ze weleens moeite hebben om dat te tonen.

 

In mijn opleiding tot logotherapeut, de leer van de zingeving, studeren we momenteel op het thema existentiële angst. Verschillende filosofen en psychologen hebben zich met dit onderwerp bezig gehouden.

Rollo May, een Amerikaanse psycholoog vatte het begrip moed op als de manier waarop iemand in de omgang met de buitenwereld de eigen angsten onder ogen ziet en daarboven weet uit te stijgen.

 

https://www.goodreads.com/author/quotes/313093.Rollo_May

 

Ken je dat gevoel dat er nog veel meer in je zit? Iedereen (bij wijze van spreken) ziet jouw groei, alleen zelf wil je het niet geloven.

 

Nelson Mandela las bij zijn inaugurale rede als president van Zuid-Afrika in 1994 het citaat ‘Our deepest fear’ voor, dat wordt toegeschreven aan Marianne Williamson, Amerikaans spiritueel auteur, spreker en leraar.

Met deze tekst vraagt Mandela aandacht vraagt voor mensen om uit hun schaduw te stappen en zich niet langer kleiner voor te doen dan ze zijn.

 

http://www.inspiratiesite.nl/geschiedenis2a.html

 

 

Gedraag jij je nog als een kneus of stap je, net als Brigitte Kaandorp, uit je schaduw?

 

Om te laten zien hoe geweldig jij bent

 

Durf je dat?

 

 

 

 

 

 

 

Als coach en tekstschrijver luister ik graag naar de zin en het verhaal van jouw leven. Zie www.stapperenco.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *