Hoe sober leef jij?

ZIN IN DE KRANT

ZIN UIT DE KRANT

 

Elke zaterdag ga ik naar mijn opleiding voor logotherapeut, de leer van de zingeving. Zondags lees ik graag verschillende weekendkranten. Uit één van die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie voor mijn blog, die vaak een raakvlakken heeft met zingeving.

 

Zin uit de krant: er hangt steeds minder kleding in mijn kast. Ik vind het leuk om opmerkelijke ontwerpen voor anderen te maken, maar ik hoef ze zelf niet aan.

 

Het AD Magazine van zaterdag 27 mei gaat mee naar het strand. We gaan een nachtje naar een hotel aan zee met moeder, zus, dochter en nichtje. Drie generaties genieten van de aanwezigheid van zon, zee, strand en elkaar.

 

In de bijlage van het AD lees ik een interview met Viktor en Rolf, Nederlands beroemdste designers. Viktor en Rolf vieren het 25-jarig bestaan van hun modehuis met een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Het duo wordt afzonderlijk van elkaar ondervraagd en hierdoor leren we hen beiden beter kennen. Rolf Snoeren vertelt dat hij in de hectische jaren van zijn carrière vooral heeft leren doseren. Hij leeft steeds soberder en geeft ook minder om kleding voor zichzelf. Liever maakt hij anderen gelukkig met zijn ontwerpen.

 

Onlangs kreeg ik een nieuwe kledingkast. Bij het inrichten merkte ik dat ik wel erg veel kleding bezit. Na een strenge selectie richtte ik mijn kast in met veel minder kleding op de hangertjes dan voorheen.

 

Ouder worden gaat gepaard met leren wat belangrijk in het leven is. Dat gegeven gebruik ik ook in mijn coachingpraktijk. Om achter iemands belangrijkste waarden te komen maak ik gebruik van hun levensverhaal.

Door aan mijn cliënten te vragen wat ze belangrijk vinden komt men steeds meer tot de kern. Hierdoor wordt het gemakkelijker om te focussen op wat (echt) van waarde is.

 

Net als Viktor en Rolf stelt dat je in de gelegenheid om te kijken wat er in je spreekwoordelijke kledingkast hangt en trek je misschien ook de conclusie dat je minder nodig hebt.

 

Door het lezen van het artikel over Viktor en Rolf ben benieuwd naar hun jubileumtentoonstelling en ga ik graag kijken en of ik iets kan zien van de versobering in hun creaties.

 

En ondertussen vraag ik me af..

 

Wat er bij mij nog meer kan worden weggegooid en hoe sober ik kan leven?

 

Hoe sober leef jij?

 

 

 

Als coach en tekstschrijver luister ik graag naar de zin en het verhaal van jouw leven. Zie www.stapperenco.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *