Pil tegen glutenintolerantie

 

In coaching en familieverhalen gaat het vaak over zin-geving, ‘zin aan het leven geven’.

De krant biedt mij vaak inspiratie in mijn werk als coach en schrijver. Mijn wekelijkse blog gaat over deze inspiratiebron. Wekelijks kies ik een zin uit het nieuws. Aan de hand van deze zin ontstaat mijn blog.

‘Mijn zin uit het nieuws’: ‘Nieuwe pil kan symptomen van glutenovergevoeligheid verminderen’

Sinds ik in Australië op vakantie was realiseer ik me dat ik een intolerantie voor gluten heb ontwikkeld. De vrienden met wie ik reisde aten glutenvrij en ik dus gemakshalve ook. In iedere Australische bakkerswinkel kun je kiezen tussen ‘glutenfree’ of gewoon brood en gebak. Niet alleen vakantie voor mij, maar ook voor mijn darmen!

Terug in Nederland moet ik ’er aan’. Op suiker reageerde mijn lijf al slecht; nu ook nog afzien van gluten, dat valt niet mee. Dus nog regelmatig last van geïrriteerde darmen.

De afgelopen week viel mijn oog op het bericht over een nieuwe pil tegen glutenintolerantie. Ik voelde een lichte irritatie opkomen bij het lezen van de kop. Waarom zouden we niet beter de gluten moeten vermijden? vroeg ik me af. Het lezen van het artikel overtuigde me: er zijn situaties dat je je allergie niet voor kunt zijn, een etentje bij anderen bijvoorbeeld. In dat geval kan een pilletje uitkomst bieden.

Toch maar altijd verder lezen dan alleen de koppen van de krant; voorkomt ook buikpijn.

 

http://www.nu.nl/gezondheid/4676346/nieuwe-pil-kan-symptomen-van-glutenovergevoeligheid-verminderen.html?redirect=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *