Zing jij nog weleens?

ZIN IN DE KRANT / ZIN UIT DE KRANT

Elk weekend lees ik verschillende kranten. Uit die kranten kies ik een zin. Deze zin vormt de inspiratie voor mijn blog.

Zin uit de krant: als we met Waylon meezingen werden alle Menchen Brüder

Veel aandacht schonk de krant aan het songfestival en onze Nederlandse zanger Waylon. Ik was het aanvankelijk niet van plan, maar heb van het begin tot het eind gekeken. Andere jaren zat ik weleens voor de televisie met een overzicht om bij te houden wie ik goed vond, maar deze keer keek ik relaxed zonder lijstje en ik genoot ervan.

Bas en Bos kijken voor de Trouw naar de televisie om in opdracht van de krant er iets van te vinden en daarover te schrijven. Renate van der Bas legt in Trouw van zaterdag 12 mei 2018 de link tussen het songfestival en de uitzending van ‘Max Masterclass’ waar neuropsycholoog Eric Scherder uitlegt wat er in je hersens gebeurt als je naar muziek luistert. “Het effect ervan”, legt Scherder op aanstekelijke wijze uit, “is dat mensen een grote hoeveelheid oxytocine aanmaken als we samen zingen. Dit leidt tot gevoelens van wederzijdse liefde en verbondenheid.”

Zondag ging ik, zoals wel vaker, naar de kerk in mijn dorp. Naast het samenzijn, het samen luisteren en samen stil zijn maakt zingen een belangrijk deel uit van de dienst. Ik heb er heerlijk gezongen en ervaarde wat Scherder uitlegde: samen zingen geeft een goed gevoel, een gevoel van verbondenheid en liefde.

Muziek verbroedert, maar zingen met elkaar verbroedert nog veel meer.  Ik kan het iedereen aanraden. Ga eens naar een kerkdienst. Het kost niets, je ontmoet andere mensen en kunt genieten van het samen zingen.

Zing jij nog weleens?

Zing jij nog weleens samen met anderen?

Als coach en tekstschrijver luister ik graag naar de zin en het verhaal van jouw leven. Zie www.stapperenco.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *